11.12.07

Το ασφαλιστικό αφορά περισσότερο εμάς, απ' ότι αυτούς που το έχουν αναλάβει...

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και ο Μαγγίνας (ναι,ναι αυτός με τους ανασφάλιστους εργάζόμενους στην οικία του- θα ακολουθήσει σχετικό post).

Παρακαλούνται όλοι να σηκωθούν από τα γραφεία, τους καναπέδες και τις καφετέριες και να γίνουν ενεργοί πολίτες που σκέφτονται, αξιολογούν και αντιδρούν!!!

Σε δημοσίευμα της καθημερινής στις 10/12/07 παρουσιάζονται τα στοιχεία μιας έρευνας με θέμα την συμμετοχή των πολιτών στην αυριανή διαδήλωση... Ας αντιστρέψουμε αυτά τα νούμερα...!

" Σύμφωνα με το Flash Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής», το 30% της κοινής γνώμης απαντά ότι θα συμμετάσχει «σίγουρα ναι» στην απεργία και άλλο ένα 8% «μάλλον ναι». Αντιθέτως, «σίγουρα όχι» δεν θα συμμετάσχει το 52% και «μάλλον όχι» το 7%. Το ποσοστό του 30% θεωρείται υψηλό, όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της Public Issue, κ. Γιάννης Μαυρής, δεδομένου ότι οι συνδικαλισμένοι πολίτες φτάνουν το 20% του πληθυσμού. Εξ αυτού προκύπτει το συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία στην κοινή γνώμη, η οποία πάντως δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα μεταφραστεί και σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Ωστόσο, τα στοιχεία προϊδεάζουν για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα κοινωνικά χαρακτηριστικά όσων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σίγουρα στην απεργία. Η πλειοψηφία (49%) είναι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, το 35% του ιδιωτικού, το 33% άνεργοι, το 28% εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι, το 26% συνταξιούχοι, το 24% φοιτητές και το 22% νοικοκυρές. Οικονομικά, το 71% δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία ή δυσκολία, το 24% ότι «τα καταφέρνει» και το 9% ότι ζει άνετα. Ηλικιακά υπερτερούν οι 45 - 54 ετών (35%) και οι 55 - 64 ετών (33%) -που βρίσκονται πιο κοντά σε συντάξιμη ηλικία- και ακολουθούν οι 35 - 44 ετών (32%). Επίσης, το 46% δηλώνει συνδικαλισμένο, έναντι 26% που δηλώνουν «μη συνδικαλισμένοι». Τέλος, το 34% δηλώνει οτι ιδεολογικά κινείται στο κέντρο, το 39% στην κεντροαριστερά και το 55% στην αριστερά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: